Община Твърдица обяви кампания за дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.
От администрацията обявиха, че съвместно с кемтствата на Общината се присъединяват към усилията на БЧК Сливен за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите.

В момента най-неотложни са нуждите от:

• нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

• ново спално бельо;

• нови топли завивки;

• хигиенни материали (за лична хигиена).

"Като се присъединяваме към усилията на БЧК заедно отправяме апел за съпричастност към жителите на община Твърдица, към нашите местни фирми, най-вече производители в шивашкия сектор, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си и със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии", поясняват от Общината.

Всички дарения ще бъдат предадени на БЧК Областен съвет Сливен и директно транспортирани за пострадалите райони. Даренията следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Български червет кръст е с открита банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913, а община Твърдица организира поставянето на кутия за набиране на финансови средства във фоайето на сградата на общината до стаята на дежурните като събраните средства ежеседмично ще се превеждат по посочената сметка от името на жителите на общината.

Община Твърдица уведомява, че кампанията на БЧК може да се подкрепи и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

"За предаването на материалните помощи описани по горе на тeриторията на града можете да посетите сградата на община Твърдица или да потърсите допълнителна информация на телефон – 0887094968 г-жа Снежана Димитрова или да се обърнете за съдействие към кметовете на съответните кметства", допълват от администрацията.