Община Пловдив обмисля да преразпредели на други превозвачи три от линиите от градския транспорт, изпълнявани от фирма „Хеброс бус“. Става въпрос за 4, 6 и 20. Причината – множество сигнали на граждани за неизпълнение на курсовете по трите автобусни линии.

На база подписаните документи и решение на ОбС, местната управа има опция да прекрати договора с превозвача, заради неизпълнение от негова страна.

Следващата седмица е насрочена среща с транспортните фирми, обслужващи градския транспорт на Пловдив, за да се вземе решение по казуса.

Припомням, че от два дни „Хеброс Бус“ спря да изпълнява курсовете си в община Карлово. По време на среща на местната управа на подбалканския град с представители на други транспортни фирми бе взето решение в най-кратък срок, до обявяване на нова обществена поръчка, те да поемат обслужването на останалите без превозвач междуселищни линии.

Освен в карловско, „Хеброс бус“ има проблеми с изпълнението на курсовете си и в Пловдив, както и до съседните села, като последните случаи са по линията до Брестовица.

В края на август пък, след месеци наред на неспазване на маршрутното разписание, линия №10 в града беше взета от „Хеброс бус“ и дадена на друг превозвач.