Община Пазарджик ще окаже помощ на семейство Марин и Любка Трифонови от близкото село Синитово, чийто дом бе унищожен от пожар в края на ноември. Това стана ясно след срещата им с кмета Тодор Попов, проведена вчера. Той е уверил, че още в началото на следващата седмица на място ще бъде изпратена бригада, която да започне ремонта, а междувременно ще се уточни какви материали и вещи са необходими, за да може да се превърне опустошената сграда отново в дом.

Припомняме, че къщата на Трифонови изгоря на 25 ноември. Въпреки опитите на огнеборци да я спасят, от нея са останали само обгорели стени. Пламъците са погълнали буквално всичко, което Трифонови са имали. При инцидента са пострадали по-големият син на семейството, както и бащата, който се хвърлил в огъня, за да спаси децата си. Момчето е закарано в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив.

Приятели на семейството и кметството н Синитово веднага започнаха благотворителна кампания. Доброволци са разчистили обгорелите отломки, така че да може да започне строителството. Търсят се още мебели и уреди за обновения дом на младите родители.

Семейство Трифонови ще има голяма нужда и от строителни материали и човешки труд за възстановяване на изгорялата къща. То няма финансовата възможност да се справи само. 

Банковата сметка за изпращане на дарения е:

BG31FINV91501014792810

ЛЮБКА ТРИФОНОВА