Гражданите в Пазарджик и общината ще могат лесно да проверят кога предстои миене на улиците и сметоизвозване за всеки район на града и селата. От местната управа се надяват това да помогне както за планирането на тези дейности, така и за контрол и възможност за реакция при необходимост.

Информацията ще се публикува регулярно в новата секция „Чистота“ на сайта на Община Пазарджик. Ще се качват графиците за предстоящо сметоизвозване, ръчно метене и миене на обществени пространства. Така всеки гражданин ще може да се информира, което заедно със Зелените патрули ще позволи съвместен институционален и граждански контрол. 

Ползите от секцията са няколко. От една страна тя дава лесен достъп до информация за дейностите по чистотата, а ако нещо не е наред, жителите ще могат да сигнализират за нередности и неизпълнение, което ще пхомогне за повишаване на ефективността. Впоследствие редовното почистване и извозване на боклука ще създаде по-чиста и здравословна среда за всички.

Екипът на Община Пазарджик вярва, че с тази нова инициатива ще успее да подобри комуникацията с жителите и ще допринесе за един по-чист и приятен град. Приз​ивът към всички граждани да посещават редовно секцията "Чистота" на общинския уебсайт и да се информират за предстоящите графици и при идентифицирано отсъствие на извозване на отпадък в определения часови диапазон, да могат да подадат сигнала си в реално време. Така ресорните служители ще могат да реагират веднага.​