Община Кюстендил взе участие на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

„Кюстендил е град с богата култура, история и традиции – градът притежава множество туристически забележителности, които позволяват на туристите да се докоснат до това наше богатство. Кюстендил е и един от най-живописните градове в България – с множество природни дадености, с възможност за планински и ски туризъм и най-вече с лековита минерална вода“. Така презентираха експертите на Община Кюстендил градът и региона на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе.

Изложението в крайдунавски град се провежда за 19-ата поредна година, а в него взеха участие над 40 щанда на общини, музеи, туроператори, сдружения и представители на бизнеса от цялата страна.

„Уикенд туризмът - това е време, което можеш да откраднеш, да откриеш нови култури, нови дестинации, нови кулинарни изкушения, да се запознаеш с едно интересно кътче от България, ето защо уикенд туризмът е много важен", с тези думи зам.-кметът на Русе – г-жа Златомира Стефанова постави началото на туристическото изложение в крайдунавския град.

Посетителите на изложението имаха възможността да разберат и защо Кюстендил е наричан #Овощната градина на България“, като опитат вкуса на плодовете, зрели в региона – 100% био сокове, предоставени от FRUMBAYA, 100% натурални сушени плодове, предоставени от „Серена“ ЕООД, както и ракия, произведена от кюстендилски сливи, череши и ябълки, предоставена от KNL Distillery, наследник на Винпром Кюстендил.

По време на изложението Община Кюстендил презентира още възможностите за фестивален туризъм и богатата културна програма на града.

Кюстендил бе представен и като истинска съкровищница за любителите на художественото изкуство – не само защото е мястото, където една от най-значимите фигури в българското изкуство – Владимир Димитров-Майстора създава едни от най-значимите си произведения, но и защото Кюстендил е средище на съвременни творци.