Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура в  общината, информира кметът инж. Огнян Атанасов.

В тази сума са включени  1 016 000 лв. за  „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“ Кюстендил по ул. „Спартак“ и  по ул. „Македония“ до ул. “Лисец“, който проект приключва до 10 дни и предстои асфалтиране.

2 511 910 лв. от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари.

700 000 лв. са предвидени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци.

Днес започва изкърпване на улици в града, които са с дупки до 1,5м2, за което са осигурени 96 000 лв. в бюджета на Община Кюстендил.

Работи се от кръговото кръстовище на „Фантастико“ до КАТ и в двете платна.

„Смятам, че за бюджета на Община Кюстендил финансовият ресурс, който е заделен не е никак малък“, коментира инж. Атанасов.

Той посочи, че приоритетно се работи по туристическата инфраструктура, основно в местността „Хисарлъка“, централната градска част, като и ремонти на улици в кварталите. Осигурени са и средства за селата Слокощица и Лозно.

„Внимание на кварталите не е обръщано от много години. Ние сега акцентираме и върху асфалтиране на паркинги в  кв. Бузлуджа, кв. „Герена“, кв. „Запад“, каза още инж. Атанасов.