Работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище - Бургас организира областният управител Пламен Янев. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март – петък. Идеята е обсъждането на възможности  за увеличаване на трафика и пътникопотока в областта.

"Липсата на полети директно от и до Бургас не позволява удължаване на летния сезон и създаването на възможности за посещение извън него", е позицията на Пламен Янев. Областният управител е категоричен, че транспортната свързаност по въздух е ключов фактор за доброто икономическо развитие на всеки регион.

Целта на администрацията е да се разработи план, за да може Летище Бургас отново да бъде водещо в страна с многомилионен пътнически поток и десетки дестинации.

 „От години се наблюдава тревожна тенденция за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма ограниченост във времеви диапазон. Последствията от това търпим всички ние. Динамиката в туристическата сфера налага нуждата от спешна реакция относно решаването на този проблем", коментира Янев.