“Една от основните задачи на всички отговорни институции е да не позволим на нито един наш съгражданин да бъдат нарушени избирателните права, да гарантираме спокойно и прозрачно провеждане на изборния процес. Нека гражданите, които имат сигнали за нарушаване на изборното законодателство да ги подават своевременно до институциите“. За това призова областният управител на Пазарджик Трендафил Величков по време на среща в града, на която е обсъдена готовността за провеждане на предстоящия вот за народни представители.

Във форума са участвали двама представители на Бюрото за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ/БДИПЧ), регистрирани от ЦИК  като наблюдатели на изборите, както и главният секретар на Областната администрация Светлан Карталов, който е ръководител на техническия екип, осъществяващ организационно-техническата на изборите.  

Създадена е необходимата координация между всички институции, участващи в изборния процес, работата на РИК е изцяло обезпечена материално и технически. Всички членове на РИК Пазарджик имат опит и рутина от предишни избори, става ясно след дискусиите.

Утре предстои среща на областния управител с кметове на общини, ръководители на държавни институции и представители на РИК във връзка с предстоящите избори. От страна на РИК и Областна администрация са определени упълномощените представители, които ще получат бюлетините за област Пазарджик. Изборните книжа и материали ще бъдат разпределяни и предоставяни от Областна администрация на общините по предварително изготвен график и след получаването им с централна доставка от печатница в София.