Областна администрация Враца получи от „Информационно обслужване“ АД- Враца 291 броя устройства за видеонаблюдение на СИК, номера на секции, изборни райони и адреси на секциите, които се предават с протокол на ОИК.

Апаратите са необходими за осъществяване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокол от изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. съгласно чл.57, ал.1, т. 34 от Изборния кодекс.

    На 23.10.2023 г. на проведената работна среща между Областния управител Надя Донкинска и директора на клон  на „Информационно обслужване“ АД, Диляна Давидкова беше дискутирано подготовката на изборния процес и изграждането на изчислителни пунктове на 10 общини.

Важен акцент в разговора беше експедитивността и прецизността по време на компютърната обработка на данните в районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия от  гласуването за местните  избори на 29 октомври 2023 г.

     На срещата бяха обсъдени и аспекти от съвместната дейност между двете институции.