Общинският детски център за култура и изкуство /ОбДЦКИ/ обявява кастинг за прием на нови членове за настоящата творческа 2022/2023 година в Студио „Театър“ с художествен ръководител русенският актьор Любомир Кънев. Прослушването ще бъде на 8 и 9 октомври от 11 до 13 ч. в сградата на ОбДЦКИ – Русе на ул. „Околчица“ № 9 /между бл. „83“ и бл. „84“ в кв. „Здравец“/.

Кандидатите трябва да са ученици след седми клас и е желателно да се представят със стихотворение, монолог, басня или песен по техен избор, които да демонстрират техните артистични дарби.

Под ръководството на Любомир Кънев Студио „Театър“  функционира вече 26 години и е завоювало много награди от национални конкурси както за най-добри спектакли, така и за главни и поддържащи роли. Доайенът на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе има способността да буди у децата желание да развият своя талант и с много труд да го реализират. Редица участници в студията на русенския театрал вече са изявени български актьори.

Заниманията в Студио „Театър“ и във всички останали формации на Общинския детски център за култура и изкуство - Русе са безплатни.