Петото юбилейно издание на Националния фолклорен събор край теснолинейката ще се проведе утре, 12 август, припомниха организаторите от Гражданско сдружение „За теснолинейката“. Мястото по традиция е най-високата гара на Балканите - Аврамово, а началото е от 11:00 ч. Общо 18 са групите и индивидуалните изпълнители, които ще излязат на сцената между Родопите и Рила, за да представят своите народни песни и танци. 

Тази година освен представители от Смолянско, Бургаско, Разградско и други краища на страната, на теснолинейния събор ще участват и международни изпълнители - хорът на националната музикална консерватория в Израел.  

Всички близо 200 изпълнители ще пеят, свирят и танцуват на сцената от 11:00 до 17:00 ч., а гост-изпълнителите Денис Махуров и Георги Вардев ще поканят всички на хорото.

Призивът на организаторите е гостите на събора да пътуват и с личните си автомобили, защото капацитетът на теснолинейката е ограничен. На събора ще има много сергии с храна, сувенири и други. На ливадите край гарата може да се поседне - както на открито, така и на сянка в гората до гарата. Така че е добре посетителите да са подготвени с постелки за сядане.