За втори път предстоящото издание на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище ще бъде съпътстван от фотоконкурс, а най-добрите снимки на фойерверки ще бъдат отличени. Миналата година бе проведено първото издание на съревнованието, което привлече в града стотици майстори на обектива и протечепри жив интерес.

Община Панагюрище обяви и регламента. Може да участва всеки, който е присъствал и е запечатал в кадър момент от фестивала без ограничения във възрастта. Участието е безплатно. 

Конкурсът е разделен в две категории – „Мобилна фотография” и „Фотография с фотоапарат”. Допускат се само авторски фотографии, които отговарят на зададената тема и притежават естетическа стойност. Важен критерий, спрямо който ще се оценяват, е и това фойерверките да са уловени в момента на пълно разкриване на фигурата, която рисуват. Всеки участник може да се включи с до 5 свои авторски снимки. 

Творбите се изпращат в цифров вид на е-mail: photoclub.panagiurishte@gmail.com от 13 юни до 19 юни, като резултатите ще бъдат обявени на 22 юни, а самият фестивал ще се проведе от 9 до 11 юни.