Народното събрание ще обсъди създаването на две временни комисии. От ГЕРБ-СДС предлагат да се състави комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на NEXO и свързаните с нея компании, както и извършването на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма, организираната престъпност и политически партии.

Радев: Решението БСП да получи мандата е взето преди казуса с NEXO

От ГЕРБ уточняват, че изнесените данни около дейността на NEXO са тревожни и поставят много въпроси за стабилността на финансовата система, злоупотребата с технологии, както и за намесата на лица, преследвани от закона в политическия живот в страната.

Сийка Милева: Още се издирват двама души по казуса “NEXO”

По искане на Демократична България и Продължаваме промяната депутатите ще обсъдят и създаването на временна комисия, която да разгледа поемането на пълния контрол на Пловдивския панаир от Георги Гергов, чрез действията на централната власт и на местните власти в общините Пловдив и Варна от 2016 година досега. 

Журналист пред Дарик: Валутите, които NEXO използва, са неоткриваеми

В дневния ред на Народното събрание е включено и изслушване на служебния здравен министър Асен Меджидиев във връзка с кризата с лекарства в България и нейното разрешаване. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм