Едва 10% от хората имат потребност от духовно израстване и търсят пътища към "по-добрата версия на себе си". А само 1% от тях имат смелостта, упоритостта и търпението, действително да започнат процеса на промяна. Това показва изследване, което холистичният и родов терапевт Аида Марковска прави през последните години по време на обучителните курсове в центъра в Пловдив, на национални и международни семинари, конференции и срещи с българските общности в чужбина.

„Познай себе си“  е  казал  Сократ още 400 г. пр. н. е. Това послание, стигнало и до нас, е било изписано на входа на не един древен храм.

В наше време, все повече хора осъзнават, че имат нужда да направят нещо за себе си, търсят сила за промяна и нови пътища към добруване. Само желанието обаче никога не е достатъчно. Нужно е стремежът ни да достигне до онази "пресечна точка",  в която сме готови да предприемем и решителни действия.

Този епизод на "Новото време" е за всички, които не искат да се чувстват като "работен кон" и са готови да се измъкнат от "блатото", ако все още имат усещането, че са в него.

Ноември е месецът на духовността, мъдростта и просветлението. Но един урок, една среща, един месец, една година... не са достатъчни, за да постигнем това най-висше знание, за което говори Сократ. Пътят към духовността е училище, в което е хубаво да се запишем за цял живот.

За двете Начала в Живота и пътищата, по които можем да намерим себе си, са следващите минути в ефира на Дарик – нашето запазено време с Аида Марковска.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Асистент продукция и водещ: Искра Койчева

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров