На първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливен не се излъчи председател. Нито една от двете предложени кандидатури, достигнали до втори тур, на досегашния председател Димитър Митев и на преизбрания общински съветник Момчил Пантелеев, не успяха да получат необходимото мнозинство от 21 гласа. Така изборът на нов председател бе отложен за следващата сесия през декември.

В рамките на сесията днес избраният за трети мандат кмет на Община Сливен Стефан Радев, новите общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.

Кметът Радев благодари за подкрепата и доверието на жителите на Сливен, които са упражнили правото си на вот. Той се обърна и към останалите, които не излязоха да гласуват, както и към тези, от които не е получил подкрепа.

Чуйте….

"Радвам се, че виждам толкова млади хора сред новите общински съветници и кметове на населени места. Това ме изпълва с надежда за Сливен!“, заяви още Стефан Радев. 

Тържествената церeмония беше ръководена от областния управител Маринчо Христов, а първото заседание протече под председателството на най-възрастния общински съветник – Кольо Милев.

От позицията на човек, който дълго е живял и е с достатъчно опит в политиката, той  отправи съвет към колегите си, да помнят, че никой не е по-висок от другия, а най-високо е доверието на гражданите.

Чуйте,,,