Новият албум на една от най-успешните съвременни изпълнителки - Тейлър Суифт, вече официално е факт. Една по една 16-те песни от „The Tortured Poets Department“ започнаха да „изтичат“ в платформите още от сряда. Въпреки, че много хора решиха да чуят песните, верните фенове на Тейлър Суифт, които се наричат Swifties, счетоха за нужно да изчакат официалната дата на излизане - 19 април.

„Тя и екипът ѝ са планирали и работили толкова старателно за издаването на този албум, уважавайте го и не го съсипвайте“, написа потребител в социалната мрежа Х

“The Tortured Poets Department“ беше обявен изненадващо от самата певица по време на наградите Грами, но дълго време нямаше официална дата за издаването му. В албума Тейлър Суифт си е сътрудничила с артисти като Post Malone и Florence+The Machine. Някои песни в проекта имат и по няколко версии.

В профила си в Instagram Тейлър Суифт сподели:

"Това е антология на нови творби, които отразяват събития, мнения и настроения от един мимолетен и фаталистичен момент във времето - едновременно сензационен и тъжен. Този период от живота на автора вече е приключил, главата е затворена и закована с дъски. Няма за какво да се отмъщава, няма сметки за уреждане, след като раните са заздравели. А след по-задълбочен размисъл голяма част от тях се оказаха самонанесени. Този писател е твърдо убеден, че сълзите ни се превръщат в светини под формата на мастило върху страницата. След като сме изговорили най-тъжната си история, можем да се освободим от нея. И тогава единственото, което остава след нас, е измъчената поезия.“

В своята рецензия на албума на поп звездата, BBC пише, че много често Тейлър разрязва като със скалпел личния си живот, а от там произлизат едни от най-големите съвременни хитове, с най-запомнящи се текстове, в кънтри-поп жанра. Британската медия пише още, че през последните 5 години е очевидно, че певицата е в романтичен период. В продължение на 6 години тя бе във връзка с актьора Джо Алуин, заради когото звездата се премести в Лондон. Двамата обявиха раздялата си преди година, на старта на историческото турне Eras.

“The Tortured Poets Department” e 11-ият студиен албум в кариерата на кънтри-поп изпълнителката. Предишният ѝ проект „Midnights“ също изтече в мрежата, но това не повлия на продажбите – само в САЩ през първата му седмица бяха продадени близо 2 милиона копия. Платформата Spotify обяви преди ден, че „The Tortured Poets Department“ вече е счупил рекорда за най-запазван предварително албум в историята на платформата.