Нова електронна услуга "Виртуална кухня" беше представена на пресконференция днес в Добрич. Абонатите на Детска млечна кухня в града ще могат да извършват онлайн регистрация, заявки и да закупуват ваучери за храна по електронен път.

Услугата е насочена към родителите на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст, които желаят да се регистрират или са абонати на Детска млечна кухня.

С тази платформа лесно, бързо и в удобно време родителите, ще имат възможност да ползват тази услуга. Ще могат да го правят от мобилния телефон или от компютъра си.

Освен да правят онлайн заявки за храна, родителите ще могат да проследяват плащанията си и изразходването на закупените ваучери. Абонатите ще получават справки по заявените и закупените ваучери, ще имат достъп и до полезна информация, свързана с работата на детската кухня.

На 05.06.2023 г. системата ще бъде отворена за регистрация на нови абонати – родители, които тепърва ще ползват услугите на ДМК, а текущите абонати ще бъдат регистрирани служебно.

Новите абонати ще трябва да се регистрират онлайн в платформата и в срок до 7 дни след регистрацията е необходимо да представят в Централна детска кухня, на ул. «Полковник Дрангов» №8 или на обособените пунктове за раздаване на храна следните документи:

  • Копие от удостоверението за раждане на детето,
  • Бележка от общопрактикуващият лекар или друг лекар-специалист с указания за хранителния режим.

След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон и активиране на достъпа за онлайн заявки.

Ваучерите ще се закупуват от понеделник до четвъртък и ще се заверяват само в предходна за следващите три седмици.

Родителите, получили регистрационни талони, ще могат от 5 до 7 юни да си закупуват ваучери и заверяват онлайн най-рано за периода 12-30 юни.

Хартиените купони, които се ползват към момента, ще важат до 7 юни.

Последна заверка на хартиени купони за дата ще е на 9 юни.

Подробна инструкция за регистрация и използване на услугата родителите могат да намерят ТУК.