Вдъхновяващо допълнение към живописната атмосфера в центъра на Пловдив е новият  The Emporium Plovdiv – MGallery , който се намира на пешеходно разстояние от Малката и Епископската базилика – едни от най-големите забележителности в града. Знаковият хотел е от луксозната колекцията на бранда МGallery в България. В архитектурата на възродената сграда на известния Районен универсален магазин (РУМ) „Евмолпия“ са вложени сериозни инвестиции. 

Проектиран от световно известното архитектурно студио Sundukovy Sisters S+S, бутиковият  петзвезден хотел, предлага 61 дизайнерски стаи, както и 12 луксозни апартамента. Интериорът на The Emporium Plovdiv-MGallery напомня на древен Форум. Изтънченият лукс се подчертава от умелото съчетание на модерна интерпретация, съвременни материали и разпознаваеми архитектурни мотиви от древността. Същевременно гостите се впечатляват от характерни за MGallery елементи на интериора,  посветени на себеопознаването, както и на иновативните технологии на Умните Стаи /Smart Rooms/ и възможността да управляват атмосферата в тях, според настроението си – светлина,  завеси, аудио-визуални ефекти.

Освен до архитектурните забележителности, хотелът е изключително близо до центъра на града и Стария Пловдив.

„The Emporium Plovdiv – Mgallery е едно красиво приключение за създаване на незабравими моменти за нашите гости, пътуващи до Пловдив от цял ​​свят. С уникалната атмосфера на бутиковия бранд MGallery, който издига гостоприемството на по-високо ниво, ние насърчаваме всеки гост, който ни се довери, да се отпусне, да се наслади на някои от най-старите златни съкровища в света, открити в региона, и да създаде истории, които остават като спомен завинаги “, каза Павел Панчак, генерален мениджър на The Emporium Plovdiv-MGallery.

Гостите могат да посещават уединени релакс и фитнес зони, да хапват в иновативния ресторант, както и да се насладят на приятната обстановка на първия в България шампанско & коктейл бар.

„Пловдив е вторият по големина град в България и ние сме изключително щастливи да представим такъв  емблематичен проект в този регион. В дизайна на хотела са запазени  оригиналните черти на сградата, допълващи се с акценти от културното наследство на страната ни. Отличителен като архитектура и централно разположен, The Emporium Plovdiv-MGallery е идеалното място да се потопите в духа на славното минало на Пловдив с поглед към бъдещето“, допълва Бойко Качулев, инвеститор в хотела.

Според представители на туристическия бранш това е хотелът, който липсваше в Пловдив - подходящ е за развитие на висок клас туризъм. Негови гости вече са били известни имена от българския и световния шоубизнес.