Нови сигнали за подправяне на изборни резултати. След скандала в Малорад с дописване на преференции за баче Цено, Боби и Мартин се оказва, че видеонаблюдението е заснело нарушения и в Белослатинско, съобщи bTV.

От Общинската избирателна комисия обясниха, че не са длъжни да преглеждат записите от камерите. В изборната нощ следят само за точността на протоколите.

Снимка стоп кадър: bTV

16-та секция в Бяла Слатина. Жена в черни дрехи отбелязва нещо с химикал в бюлетините под масата. По същото време мъж в черни дрехи също дописва бюлетини. Тогава някой застава пред камерата и скрива част от случващото се. Малко преди това в секцията е бил криминалният психолог Тодор Тодоров като кандидат-съветник от Местна коалиция, но излиза.

„След това хора сядат и пишат нещо си, какво пишат сега, те ще си кажат, така че на тяхната съвест и на тяхна отговорност“, каза Тодор Тодоров, избран за общински съветник в Бяла Слатина.

Снимка стоп кадър: bTV

Проверка установява, че жената в черно е член на комисията от квотата на ГЕРБ:

"Дясната ми ръка много ясно, че си отмята и си пише".

Но защо върху бюлетините?

"Как върху бюлетините, глупости на търкалета".

От местното ръководство на партията, които печелят вота за кмет и съветници в общината, също са изненадани. 

„Ако това нещо е така, е глупост, или е угодила на някой друг и мога да цитирам на кого. На Били Бочев е угодила или на някого от по-малките партии“, смята Стефан Терзийски, общински координатор на ГЕРБ в Бяла Слатина.

Снимка стоп кадър: bTV

Мъжът в черно е кандидат за общински съветник от ДПС и няма право да пипа книжата.

„Ще го изключим от партията, как, как може такива неща, ще поемем отговорност“, каза Бранимир Бочев, зам.-областен председател на ДПС.

„Искам само да кажа, че ако Алеко Константинов може да стане и да види какво се случва, ще напише нова повест за Бай Ганьо“, каза Тодоров.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм