Още един сигнал за нарушение на Изборния кодекс в селища от община Септември е получен в Районната избирателна комисия в Пазарджик. Той отново се отнася за билбордове с агитационни материали, на които един до друг са снимани кандидатът за депутат от ГЕРБ Стефан Мирев и кметицата на Септември Васка Рачева или нейният колега от село Варвара Димитър Деянов с призив да се гласува за конкретната бюлетина и с конкретната преференция. Вносителят на жалбата настоява тези плакати да бъдат премахнати.

От комисията отговарят, че вече е направена проверка по друг сходен сигнал и е разпоредено всики предизборни материали в община Септември, в които присъстват лицата на служители от публичния сектор, да бъдат премахнати, като е допуснато предварително изпълнение. Припомняме, че със същото решение бяха наложени актове на Стефан Мирев, кметове и председателят на Общинския съвет в Септември.

Пет общини са поискали образуване и назначаване на подвижни секции, информират още от РИК. Това са Пазарджик, Ракитово, Пещера, Сърница и Велинград. В тях са получени достатъчно заявления от хора с трайни увреждания, които са пожелали да гласуват в мобилна урна. В община Сърница ще има две подвижни секции - една за града и друга за селата Побит камък и Медени поляни. Всички комисии ще бъдат с по петима членове.