На Първа пролет: Заедно в теснолинейката - така е наречено ново събитие, организирано от Гражданско сдружение "За теснолинейката", а първото му издание предстои в неделя, 20 март.

Груповото пътуване ще е по единствената запазена действаща теснопътна линия в България, която набира популярност като атрактивна туристическа забележителност.

Предвидена е и програма, като за първи път акцентът в нея е върху Разлог - китно градче, сгушено в котловината между три планини - Рила, Пирин и Родопите, съобщи Кристиян Ваклинов, основател на Сдружението.

Чакаме Ви в неделя! Прогнозата вещае слънце и положителни температури за хубава разходка! Билети на касите на БДЖ. Повече подробности - в събитието тук на линка!

Posted by Родопската теснолинейка on Wednesday, March 16, 2022

Редом със станалите традиция през последните години колективни воаяжи за големи празници организаторите смятат новото събитие също да се провежда всяка пролет.

Екскурзията ще започне в 08:50 часа на 20 март от гара Септември, пристигането в Разлог е около 13:00 часа, като на път за Разлог участниците ще могат да се почерпят във възстановения преди време вагон-бюфет. Има удобни връзки с влакове от всички по-големи градове. Билетите вече се предлагат на всички каси на БДЖ.

Чуйте повече от Кристиан Ваклинов в аудиото: