Няма мнозинство за правителство, обобщи председателят на БСП Корнелия Нинова след лидерската среща в парламента във връзка с третия мандат за съставяне на правителство.

На поканата на БСП за разговор се отзоваха само три парламентарно представени политически сили - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход". От "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Възраждане", както заявиха предварително, не дойдоха на срещата.

Лидерската среща: Прогнозата е за нови избори, но със същия резултат

"Нито за коалиция сме говорили, нито сме предлагали, първо да видим има ли мнозинство за правителство. От вашите изявления и от отсъствието на колегите разбираме, че такова няма", коментира Нинова в края на лидерската среща.

Нинова посочи, че от ПП и ДБ искат двустранни срещи и БСП днес ще реши как да продължи оттук нататък. Тя добави, че след лидерската среща свиква Изпълнително бюро на партията.

Виктор Лилов пред Дарик: Радев не следва интересите на народа, единствената му цел е властта

Нинова отбеляза, че от липсата на бюджет за 2023 г. най-много ще пострадат хората, а очевидно от днешния разговор няма подкрепа за съставяне на правителство. Т.е. ще отиваме на избори и до юни-юли ще оставим държавата без бюджет, коментира още тя. 

В заключение лидерът на БСП благодари на присъстващите на срещата, че са тук, че говорят и спокойно и разумно споделят вижданията си, въпреки различията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм