ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски да се превърне във формален говорител и формален премиер, заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й мнозинството на ПП-ДБ и ГЕРБ се е предало, а що се отнася до Пеевски, цитирам - „не е луд този, който яде баницата, а който му я дава“ - каза Нинова. Тя коментира и зимната обстановка у нас както и действията на държавните институции и ги описа като пълен провал на всички равнища.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, „един голям фронт – ляво-център, патриотичен“. Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия, посочи тя.

Нинова съобщи, че от "БСП за България" в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм