Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отиде да се срещне със земеделците, изкарали трактори и тежка техника в Долни Богров. Те обаче го призоваха да си тръгне, за да не се политизира протестът им, информира БНТ.

"Има хора, които имат виждания и искания, различни от тези на правителството. Не искат да се политизира протестът и затова ме помолиха да си тръгна", каза Костадинов пред журналисти.

"Никой не го е викал, дойде сам. Лично аз го изгоних, може би и друго щях да направя, но снимахте", коментира един от протестиращите.

По-късно от "Възраждане" коментираха ситуацията, като разпространиха своя позиция, в която заявяват, че в настоящата статия, публикувана първо в bTV, "е отразено мнението на провокатор, който опитва да изрази мнението на цялата общност. Противно на стандартите за журналистика не е потърсена гледната точка на Костадин Костадинов, който е бил на място и е разговарял със земеделци по отношение на техните проблеми и искания, за чието разрешаване "Възраждане" като политическа партия би поела политическа отговорност".

"Апелираме към медиите, участвали в това, да продължат да се придържат към високите стандарт на журналистиката, които твърдят, че прилагат, да не създават разделение, а да дават изява на всички гледни точки. Публикацията на bTV беше препечатана и в други медии, общо 19 на брой, в които съдържанието чувствително се различава, както между различните публикации, така  и между заглавие и статия", заявяват още от "Възраждане". 

"В други такива пък бяха променени само заглавията на вече съществуващи статии, публикувани по-рано през деня. Апелираме към медиите във времена на протести и разединение да не удебеляват разделителните линии с неточна информация, а да бъдат обективни, да дават възможност за изказване на всички гледни точки според стандартите на журналистиката", призовават от партията.

Спрямо Костадин Костадинов медийните манипулации са често срещан похват, посочват още от "Възраждане".

Във вторник Костадинов заяви, че правителството трябва да отстъпи и да защити интереса на българските производители. По думите му най-важното нещо е кабинетът да престане да прави разделителни линии и да чертае линии на омраза в българското общество.

Костадинов уточни, че парламентът може да се намеси, като гласува решение, с което да отмени предишното, касаещо падането на забраната за внос на украинско зърно. Според него обаче такова действие няма да бъде предприето.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм