"Всички взети решения съответстват на целите и приоритетите на правителството. Кабинетът е постигнал споразумение с протестиращите, без да се налага да прави отстъпки". Това коментира министър-председателят Николай Денков в началото на правителственото заседание. По думите му няма нужда никъде кабинетът да отстъпва. 

Премиерът благодари на преговорните екипи и заяви, че чрез конструктивни разговори търсят решения на проблемите.

Денков даде пример с няколко решения: Да бъдат отпуснати 63 млн. лв. допълнително за зърнопроизводителите, което е част от общата аграрна политика на държавата, а също и забавяне вноса на слънчоглед, така че от една страна да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга – да се осигури необходимата суровина за преработвателите на олио и хората да видят поносими цени.

По думите му напрежението от последните дни и при земеделците, и при енергетиците, се дължи на натрупаното огромно недоверие към политическата класа, защото са лъгани много пъти през годните.

Заради това оттук нататък кабинетът ще поема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще се оформят като писмени документи и ще се подписват от представители на правителството, за да се знае кой е отговорен.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм