Точно преди 40 години Nike изкарват на пазара спортни обувки без аналог. Те носят името Air Force 1 - названието на президентския самолет. Превозващ най-важния американец, той е истинска въздушна крепост - модерна, разполагаща с всички екстри и изключително надеждна. За своя култов модел Nike залагат на същото: стил, мощ и голямо удобство. Нека видим защо това са едни от най-предпочитаните кецове.

Nike Air Force 1 - историята на една легенда

От дистанцията на времето е трудно да оценим правилно какво влияние е имал e Nike Air Force 1 върху феновете на спорта. Този легендарен модел е предизвикал истински фурор и възхищение и въпреки че в първоначалния си вид е просъществувал само две години, интересът към него е бил огромен. През 1986 година Air Force 1 е произведен вече с новото лого на Nike и оттогава възходът му не е престанал дори за миг. Компанията производител залага на нестандартната визия на маратонките и до 2022 година са създадени над 1700 цветни вариации. Това гарантира покриване на разнообразните потребителски вкусове. Или казано по друг начин - всеки фен, независимо от своята възраст, социален статус или пол, има любим модел и със сигурност го носи при всеки повод. Nike Air Force 1 без никакво съмнение е сред най-предпочитаните маратонки и сега ще кажем причините за това. 

Защо да притежавате Air Force 1?

Този модел неслучайно е наречен най-успешният на Nike. Може да не сте запалени фенове на спорта, може вашият стил на обличане да е съвсем различен, но няма как да не харесате класическата безупречна линия на Air Force 1. Само през 2005 година са продадени 12 милиона чифта - цифра, която не може да не респектира всички. Кои са причините за този успех? Те са повече от ясни: комфорт и удобство, изключително качествени материали и изработка, дизайн, който е неподвластен на временни трендове. И да, очакват ви на Footshop.

Ако и вие сте се влюбили в тези непреходни класически маратонки, имаме добра новина за вас - можете да откриете повече тук. Само с няколко клика ще можете да ги превърнете в перлата на вашия гардероб и стил. Ето финален съвет за грижа за вашия Air Force I: направете любимия си кожен чифт водонепромокаем като го намажете с импрегнираща паста. Така ще запазите качествата му много по-дълго и ще впечатлявате с тях през всеки сезон.