През изминалото денонощие на територията на Кюстендилска област е проведена специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Установени и иззети са незаконно притежавани оръжие, боеприпаси и наркотични вещества.

Над 16 кг марихуана откриха и иззеха служители на РУ Бобов дол

Дупнишки полицаи при извършена проверка снощи на лек автомобил „Тойота“, управляван от 46-годишен софиянец и двама пътници – непълнолетни лица от Дупница, са открили и иззели от непълнолетните лица по 1 опаковка канабис, образувани са бързи производства в РУ Дупница и е уведомен дежурен прокурор. Последвали са процесуални действия  в имот в с. Шатрово, община Бобов дол, ползван от 46-годишния софиянец, където са  открити пистолет и 135 боеприпаса, укрити на различни места – незаконно притежание. На различни места в къщата са открити и суха зелена листна маса, семена за коноп. При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на марихуана.

Общо иззетото количество надхвърля 150 грама. Лицата са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на прокуратурата, работата по образуваните производства продължава под надзора на прокуратурата.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм