Мото клуб „New Race MСC“- Бургас обедини с призив за подкрепа, внимание и съпричастност към най-уязвимите-децата в неравностойно положение, изявени изпълнители-музиканти, модерни танцови състави и фолклорни ансамбли, спортисти и общественици, в благотворителна кампания в помощ на Тео.

Малкият Теодор е с детска церебрална парализа, от 8-месечна възраст е на рехабилитация, поставян му е два пъти ботокс, извършена е и фибротомия в Сърбия, но изострената спастика на долните крайници продължава да бъде сериозен проблем. Надежда дава д-р Парк от детска болница „Сейнт Луис“ в САЩ, който прилага лечение на спастика чрез селективна дорзална ризотомия. Необходимата сумата за операцията е непосилна е непосилна за близките на детенцето.

„New Race MСC“ научава за Тео случайно- от пост в социалните мрежи. „Клубът ни има традиция всяка година на рождения си ден да протяга ръка към едно дете, което има нужда от помощ. В клуба много бързо взехме решение да подкрепим Тео. Тъй като се оказа, че няма много време за събиране на средства- парите за операцията трябва да бъдат внесени до 1 август, направихме веднага организация за инициативата. Община Бургас ни предостави Летния театър, от нас се изискваше да съберем хора. Надявам се, да подарим усмивка на Тео“, каза в предаването „Посоката на Бургас“ с водещ арх. Емил Бурулянов – Атанас Киров от мото клуб „„New Race MСC“.

Той акцентира върху много важен въпрос-липсата до момента на детска болница в Бургас:

„Би било добре, ако вместо да правим стадиони, изградим детска болница. Това е особено важно за град като Бургас“.

Атанас Киров се обърна и към официалните власти: „Ако държавата помисли за децата и да направи така, че всички работещи, да отделят по един лев. В момента ние сме последната капка надежда за децата, които искат да живеят нормално и да бъдат като другарчетата си.  Защото, ако те имат здравословни проблеми сега, ще бъдат отхвърлени в бъдещето. Най-големият виновник за всичко това е държавата“.

Благотворителният концерт в помощ на Тео ще се проведе на 8 юни, от 18.00 часа в Летен театър – Бургас и ще предложи разнообразна програма. В него безвъзмездно ще се включат четирима финалисти от „Гласът на България“- Калоян Виктор, Десислава и Кристина, брейк и хип-хоп клуб „Black Style Squad“, група „Рап нация“, балетисти от Музикалното училище, деца - акробати от КСА „Нефтохимик Бургас 2011“ и много други.

Символичният вход ще е 10 лева. Всеки посетител ще може да дари и повече средства при възможност и желание. За децата входът ще е свободен.

Ето и дарителската сметка:

BGN-Теодор Стоянов Калоянов
IBAN:BG13STSA93000027839923
BIC:STSABGSF
paypal:teodork18

Чуйте разговора с Атанас Киров от мото клуб „New Race MMC“ в  "Посоката на Бургас" с водещ арх. Емил Бурулянов: