Нелегален цех за обработка на тютюн е разкрит в Пловдив, съобщиха от полицията. Специализираните действия са реализирани във вторник, когато екипи от отдел „Икономическа полиция“ са претърсили имот в промишлената зона на пловдивския район „Източен“.

На място служителите установили жена и двама мъже в момент на рязане на тютюн. В ползвани за незаконната им дейност три помещения са открити общо 228 килограма тютюнева листна маса, машина за обработката ѝ и готова продукция с тегло 59 килограма.

Допълнително са иззети и 10 000 къса фабрични цигари от една марка, без български бандерол. С полицейски заповеди тримата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Междувременно жена от квартал „Столипиново“ е заподозряна за незаконно съхранение на контрабандни цигари. Вчера в дома ѝ полицаи от Шесто РУ установили 3000 къса папироси от една и съща марка, без български бандерол на кутиите.

Същия ден, на коловоз на Централна гара, екип на Зонално жандармерийско звено пък заловил две жителки на свиленградско село да носят в себе си общо 3780 къса безакцизни цигари.

По случаите са започнати проверки.

В РУ-Раковски е започнато бързо производство срещу 37-годишен мъж за притежание на наркотици. С полицейска заповед извършителят е задържан за едно денонощие, след като при обиск у него са открити над 0,7 грама синтетичен канабиноид.