Той е театрален режисьор. Но също така и драматург, актьор, преподавател, скулптор, художник. Той е Недялко Делчев. В събота, 18 май, този изключително позитивен, лъчезарен и земен човек, ще открие своята изложба “Ха-ха-ница” в пространствата на Център за изкуство и култура “Блок 14” на ул. “Борисова” 47 в Русе. Споделя, че не се приема на сериозно като художник, но все пак рисува не отскоро и вече има свой стил, изграден и върху познания и опит.

Започнал да рисува през 1989 година в НАТФИЗ от отчаяние. Наистина. “Я актьор ще пропусне репетиция, я някой ще се откаже, я друг ще емигрира в Канада... Мечтата и реалността се оказа, че имат много малко допирни точки. И за да се разсея от печални мисли – пишех, бришех, драсках, дялках. За да излезе нещо изпод ръката ми, за да не мине деня без нищо свършено.”, споделя Недялко Делчев.

И като всеки истински артист, в широкия смисъл на думата, твори в различни посоки. Преди две години той постави на русенска сцена спектакъла “Балкански синдром”, а сега започва репетиции отново с трупата на Русенския драматичен театър на “Опит за летене” от Й. Радичков.

Чуйте интервюто с Недялко Делчев в звуковия файл.