НАП запорира имоти на основателя на партия “Величие” Ивелин Михайлов. Информацията съобщи разследващият сайт BIRD.bg, който пише, че дружествата са натрупали над 650 000 лв задължения към приходната агенция.

За това, че е разпоредена проверка по подадени сигнали срещу фирмите на Михайлов съобщи на 11 юни шефът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.   

“Разпоредил съм проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза  тогава Спецов. Той уточни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов каза още, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми, не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

Настоящите запори са върху 13 имота на Михайлов, сред които и бивш пионерски лагер с площ от 21 дка. Запорите са повдигнати от териториалните дирекции на Националната агенция по приходите във Велико Търново и Ловеч. 

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец. В информацията към кадастралната скица на имота е записано, че той е с начин на трайно ползване “За почивен лагер”, но в самата скица е отбелязано “пионерски лагер”. Той е с площ от 20 780 кв. м.

Когато Румен Спецов съобщи за старта на проверките на НАП спрямо фирмите на собственика на “Исторически парк”, той уточни, че е присъщо на много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, да не ги внасят веднага в държавата и после да платят тези 23% лихва. 

А помолен за коментар на проверките след стартирането им, пред Би Ти Ви Ивелин Михайлов коментира ситуацията така:

“Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лиша държавата от милиони в година”.