Няма опасност за изпускане на опасни вещества в атмосферата след взрива на цистерна в завод „Лубрика“. Ситуацията е овладяна, но, за съжаление, инцидентът е причинил смъртта на човека, който е работил по товаренето на автоцистерната.

Цистерна се взриви в Русе, има загинал

За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар, засегнал и част от съоръженията в предприятието. Няма други пострадали – загинали или ранени, като шофьорът на цистерната е успял да се спаси. От фабриката са реагирали бързо и всички служители са евакуирани своевременно.

Ученици в Сидни пострадаха сериозно при неуспешен научен експеримент

В момента текат следствени дейности, като периметърът ще остане отцепен. Достъпът до съседните фирми не в възпрепятстван. Дежурни полицаи регулират движението по обходни трасета. Според областния управител Анатоли Станев Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението и Областната дирекция на МВР са действали бързо и адекватно за справяне с последствията от инцидента. 

На мястото на инцидента дойдоха също кметът Пенчо Милков, неговият заместник Димитър Недев, представители на областната администрация и общината, ръководството на областната дирекция на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ и БЧК. 

Всички новини от Русе