Пловдивчанка бе задържана за причинена телесна повреда на своя съседка. Сигналът за свада между две жителки на квартал „Столипиново“ постъпил в неделя по обяд на тел. 112. Насоченият към адреса патрул на Шесто РУ установил самоличността на участничките – на 42 и 26 години. По-младата е приета в болница с наранявания по лицето и тялото, получени от счупена стъклена бутилка, с която била нападната от опонентката си. 42-годишната е отведена за едно денонощие в полицейския арест, а срещу нея се води досъдебно производство.

Други два сигнала за пострадали при сбивания са получени в събота в полицията. След незабавна намеса в ранните часове на деня служителите на реда в Асеновград арестували 60-годишен криминално проявен и осъждан жител, нанесъл прободна рана в областта на корема на свой съгражданин, на 46 години. 

Колегите им от Трето РУ се отзовали на съобщение за кавга в квартал „Шекер махала“ в Пловдив. На място било изяснено, че при физическа саморазправа 55-годишен пловдивчанин порязал с нож ръката на свой съсед на 42 години. Извършителят също е с криминалистични регистрации. Задържан е за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Автор на вандалска проява е задържан в РУ-Асеновград. Срещу 25-годишен мъж е започнато бързо производство, за това че в ранните часове на съботния ден счупил три пейки и две метални ограждения в центъра на село Златовръх.

Жител на село Радиново е заподозрян за домова кражба. В събота 27-годишният влязъл противозаконно в имота на свой съсед и задигнал портфейл с над 200 лева и лични документи. Мъжът е известен на служителите на реда. Срещу него се води досъдебно производство в РУ-Труд.