Тази година тенденциите сa практични с карго панталони, деним и удобни за носене дрехи. Това не означава обаче, че 2023 ще бъде скучна стилово. Провокативните дължини на подгъвите и сребристият металик все още са част от модната картина. По отношение на цветовете, този сезон може най-накрая да помаха за сбогом на модерното горещо розово, правейки път на нови, вълнуващи нюанси, макар че не очаквайте всичко да е в цветът на годината Вива Магента.

Червеното ли е цветът на 2023?

Лъскавите червени нюанси превземат подиумите за сезон 2023 г. все повече. Помислете: секси червени дрехи с живи оранжеви нюанси, които биха изглеждали също толкова добре във визии от глава до пети - отличен пример е костюм с панталон. И разбира се, добавяме аксесоари като обувки, чанти, бижута и т.н.

Утилитарното облекло се засилва все повече през 2023 г., което поставя началото на връщането на карго панталоните. Но това не са безформените панталони с ниска талия от ерата на Y2K. За пролетта тази тенденция се изразява в свободни силуети в червено, интересни джобове, повдигнати материи като коприна и органза и цветове, които надхвърлят каки и маслинено. Съвсем естествено е да се насочите към топ предложения, като тези на guess bulgaria, за което можем да ви поздрави.

Деним или полупрозрачни модели

„Оголете всичко“ е мотото, което слага края на затворените модели с дълги ръкави и яки. През 2023 г. ефирното облекло си проправя път към червения килим, където знаменитости като Шер и Риана продължават да показват всичко, с което ги е дарила природата. От подобна на целофан рокля, носена върху макси пола в дръзки нюанси на шоуто на Tory Burch през пролетта на 2023 г., до оскъдна рокля, разкриваща бельото на Виктория Бекъм, рискованата преди това тенденция идва не само в гардероба ви през уикенда, но дори и като част от работното облекло. Ако вече сте изкушени, моля: women's secret на answear.bg.

От дънки с двойна талия до класически дънки, отдавна не сме били толкова развълнувани от тенденциите в денима. Изглежда, че дори най-луксозните дизайнери са съгласни с нас, изпращайки рокли без презрамки, ризи и дори бельо и обувки в иконичния цвят. Каквато и категория да изберете, залагате на вечни кройки и силуети, които могат да останат в гардероба ви, след като новостите изчезнат.

Гламур, макси поли и разбира се, синьо

Количеството блясък на подиумите за 2023 г. ще ви накара да мислите, че сме се върнали в бурните 20-те. Въпреки че пайетите може да ви свършат веднага щом часовникът удари полунощ на 31 декември, тази година дизайнерите се стремят към „блясък през деня“ – отделни дрехи за носене, които могат да "подправят" дори най-обикновените основни неща като потници  и семпли дънки. Въпреки че тази тенденция се предлага във всички метални нюанси (злато, бронз, розово злато и т.н.), ние сме пристрастни към сребристото, който може да се приеме като неутрален цвят.

В отговор на изключително непрактичните мини поли на 2022 г., макси полите са тук, за да доминират през годината. В съответствие с гореспоменатите карго и деним тенденции, очаквайте много ниски силуети, украсени с джобове и падащи до пода дънкови поли, както и стилове в различни щампи и неочаквани материали като кадифе. Да живеят дългите подгъви. Като тези на armani.

Най-силният цвят, излязъл на модните подиуми за пролет 2023 г., кобалтово синьото нахлу в колекциите със свежестта на морски бриз в сутрешен ден. Достатъчно изразителен, за да гарантира втори поглед върху вас, това е типът наситено синьо, който ще развълнува дори и най-непристрастните към цветовете. И да, за финал -  комбинира се добре с Вива Магента.