Най-малко 50 души загинаха при сблъсък между пътнически и товарен влак в Индия, съобщава БГНЕС, позовавайки се на „Индустан Таймс“. Най-малко 350 ранените при сблъсъка на влаковете, съобщава ТВ каналът.

Влаковете са се сблъскали около 19:20 ч. местно време близо до град Баласор в Индия. Пътническият влак е пътувал от Калкута за Ченай. Кадри показват четири дерайлирали пътнически вагона. Според последната налична информация 8 вагона от 12841 UP „Shalimar-Chennai Coromandel Express“ са дерайлирали след сблъсък с товарен влак в близост до гара Баханага.

Влак блъсна лек автомобил на жп прелеза при село Гривица

Малко по-късно друг пътнически влак е дерайлирал на същото място в Одиша, където „Coromandel Express“ се е сблъскал с товарен влак.

В разговор с новинарски канал пътникът от експреса "Хумсафар", Субханкар Руидас, заяви: "Изпитахме усещане, подобно на трус, когато нашият влак се удари в катастрофиралия „Coromandel Express“. Моят вагон не е претърпял големи щети. Всички седим вътре във влака. Видях как спасителите помагат на ранените пътници от „Coromandel Express“.

БДЖ организира пътувания с парен локомотив по теснолинейката

Началникът на пожарната служба в щата Одиша Судханшу Саранги ръководи спасителните операции. Персоналът на близките медицински колежи и болници е мобилизиран в готовност.

Повече от сто служители на Националните сили за борба с бедствията и техните щатски колеги участват в спасителната операция и издирват пострадалите. Много пътници може да са останали под преобърнатите вагони на влака, уточнява NDTV.

Товарен влак блъсна и уби на място човек край Казанлък

Министър-председателят Нарендра Моди изрази скръбта си от загубата на човешки животи при влаковата катастрофа в Одиша. "Съкрушен съм от влаковата катастрофа в Одиша. В този час на скръб мислите ми са със семействата на загиналите. Дано ранените да се възстановят скоро. Разговарях с министъра на железниците и се запознах със ситуацията. На мястото на произшествието се провеждат спасителни операции и се оказва всякакво възможно съдействие на пострадалите", написа той в Туитър.

Близо 50 линейки са на място, но ранените изглеждат твърде много. Голям брой автобуси са мобилизирани, за да прехвърлят ранените в болница. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм