Най-доброто българско вино за 2015-та година – „Рубин резерва 2012“ на Винарска изба Драгомир е създадено от регионалния сорт рубин и от лозе с 40 годишна история в родопската яка. Това разказа в ефира на Дарик Пловдив създателят на избата-първенец Наталия Гаджева. Екипът ѝ технолози е използвал мощта и потенциала на сорта и класическа технология в създаването на виното, оценено с 91 точки от комисията в класацията DiVino. „За да има здраво вино, е необходимо да има здраво грозде“, допълни още Наталия Гаджева и заради подранилата пролет изрази надежда, че март няма да изненада лозята с дълъг студ и сняг. Още за регионалните сортове, за предизвикателствата пред малките винопроизводители и за привличането на гурме туристи, чуйте от аудиото.