Желаете ли да се свържете с партньора си на следващо ниво? В този случай заложете на добиващите все по-голяма популярност унисекс парфюми, които са предназначени и за двата пола. Според вашето ph на кожата, един и същи аромат ще ухае различно на всеки един от вас.

Може да ви изненада този факт, но унисекс ароматите са много по-стари от разделението на дамски и мъжки парфюми, което днес възприемаме като стандарт. До края на 19 век както мъжете, така и жените са използвали натурални съставки, независимо от пола. Промяната започва с химичните молекули и преди всичко от маркетинг кампаниите, които започват парфюмерийните производители. Парадоксално, но най-голям успех сред силния пол има един от първите модерни дамски парфюми Jicky на Guerlain.

Unisex - традицията се завръща

Едва през 90-те години на миналия век Calvin Klein One от 1994 г. предлага завръщане към унисекс ароматите. CK Everyone от 2020 г. все още е един от най-успешните унисекс парфюми за мъже и жени и до днес. Свежият цитрусов състав в класически флакон, имитиращ бутилка ямайски ром е не само подходящ за всеки, независимо от пол и възраст, но и произведен в хармония с Природата. Миналата година марката продължава успеха си с парфюмна вода със същото име.

През последното десетилетие на миналия век развитието на парфюмерийните къщи, предлагащи нишови аромати, също допринасят за връщането към този вид аромати. Тяхната концепция е фокусирана върху качествените съставки, а не върху маркетинга. Ето защо техните парфюми са предимно полово неутрални. Разбира се, тази тенденция не остава незабелязана от големите компании, които започнаха да копират тренда. И буквално има бум. През 2015 г. повечето нови парфюми са универсални, предназначени са за жени и за мъже .

Задължително трябва да опитате и следните нишови парфюми, които се предлагат в унисекс вариант:

Ароматен лукс от KILIAN 

Докоснете се до нишовите аромати на марката By KILIAN, която е собственост на KILIAN Hennessy. Името звучи ли ви познато? Той е внук на основателя на световноизвестната марка коняк Hennessy и точно като алкохола на дядо си, неговите ароматни произведения са известни със своето качество и превъзходство. Семплите, но елегантни бутилки засилват допълнително усещането за лукс. Интересно допълнение е скъпоценният камък Kilian The Liquors Roses on Ice, който продължава семейната традиция и се предлага в стилна бутилка, напомняща за известните коняци.

Тайната на ексцентричната молекула

Escentric Molecules основава успеха си на аромати, чиято сила се крие в една единствена химическа молекула. Това важи и за тоалетна вода Escentric Molecules Escentric 05. Той е доминиран от молекула 05 – cashmeran, популярен синтетичен мускусно-дървесен аромат. “Той е сух, ярък, топъл и дървесен, с неочаквана нотка на борова смола“, казва авторът на шедьовъра, ексцентричният парфюмерист Geza Schoen.

Ароматната градина на Нил 

Открийте насладата от пътуването с тоалетна вода Hermes Un Jardin Sur Le Nil на световноизвестната марка Hermes. Началните нотки ще ви донесат нотка екзотика, които носят неустоим полъх на свежо, зряло манго. Веднага плодовата сладост се заменя с аромата на тръстика и лотос. Базовите нотки са изградени върху топъл дървесен аромат и тамян, който блести като жарко слънце.

Преди време унисекс парфюмите са били характерни предимно за нишовите марки, докато сега тенденцията не е подминала дори по-ниско бюджетните. Ориенталската тоалетна вода Tesori d'Oriente Mirra е толкова изгоден вариант. Той съчетава цитрусови нотки на бергамот и портокал, към които е добавен чувствен божур. Смирна, тамян опопонакс, бензоин и кехлибарена смола изпълват сърцето. В края има интензивна ванилия, мускус, сандалово дърво и кедрово дърво.