Преди най-светлия и вдъхновяващ празник - 24 май, се проведе церемония по награждаването на изявени дейци на просветата, културата и изкуството от община „Тунджа“.

„…Тунджанските читалища, училища и детски градини, където кипи всеотдаен и безкористен труд, а културата и просветата са издигнати като кауза…“, бяха част от акцентите в словото на Станчо Ставрев - кмет на Община „Тунджа“.

„Днес, за пореден път, се гордея с делото на всеки един от вас, с който споделям този прекрасен миг“, каза той.

Много емоционални бяха и думите на удостоените с награди. Певческа група „Карапчанка“, село Маломир, избра да поздрави всички с народна песен. С глас и талант присъстващите завладя деветгодишната Дебора Манолова, а в края на хубавия празник и певицата Вили Русева.

На церемонията бяха връчени две награди за наука, образование и култура „Джон Атанасов“ на Кольо Пехливанов и Димитър Димитров, както и награда „За граждански принос“ на Стоянка Радева Иванова - старши учител в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик.

С еднократно финансово стимулиране бяха поощрени девет ученици и студенти от общината. Част от тях, на ученици от Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, гр. Ямбол, за четвърта година връчи Стоян Александров, председател на „Съюз на зърнопроизводителите“.