Победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” получиха наградите си на церемония в зала „Сирак Скитник” . Отличията връчи комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Класираните на първо, второ и трето място в трите възрастови групи- от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години, получиха грамоти, подаръци и книги, свързани с изобразителното изкуство.

През учебната 2022/2023 г. в областния конкурс в Сливен се включиха над 80 деца. Победителите са излъчени от жури, съставено от преподаватели от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”- Сливен  и експерти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен.

Комисар Демирев благодари на всички участници за труда и сериозното отношение към конкурса. Той със задоволство отбеляза, че за поредна година конкурсът постига една от своите основни цели- с помощта на изкуството да се възпитава съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ и опазване на околната среда.

Наградените творби ще бъдат изпратени в град София за участие на национално ниво.

Наградени в първа възрастова група:

1 място- Мария Господинова Илиева на 9 години от ОУ „Христо Ботев” в село Самуилово, общ. Сливен

2 място  - Галена Иванова Иванова на 8 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

3 място – Наталия Антонова Тодорова на 10 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

Наградени във втора възрастова група:

1 място Димитринка Илиева Илиева на 13 години от ОУ„Христо Ботев” в село Самуилово, общ. Сливен

2 място Хилял Халил Чакър  на 12 години от СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

3 място Радослав Маринов Марков на 13 години от  СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

Наградени в трета възрастова група:

1 място Веселин Пламенов Бакалов на 16 години от СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

2 място Атанаска Николова Митева на 14 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

3 място Йоанна Красимирова Стефанова на 14 години ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” в гр. Сливен

Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата. Началото му е поставено през  2002 година и се провежда в национален мащаб на три етапа – общински, областен и национален. От 2003 година конкурсът прераства в международен, като се провежда под егидата  на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.