Златните медали и грамотите връчи на тържествена церемония в залата на Общинския съвет заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов. Той поздрави отличилите се ученици за вложения труд и старание. „Резултатите са повече от добри, продължавайте в същия дух, надграждайте постигнатото - вие можете. В града ни растат умни, даровити и талантливи ученици, това ме радва и изпълва с оптимизъм. Нека и занапред Димитровденското математическо състезание ни носи още много поводи за гордост“, заяви инж. Асенов.

Сребърните медали връчи началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, бронзовите - дългогодишният директор на Профилираната природо-математическа гимназия “Екзарх Антим I” и почетен гражданин на Видин Георги Иванчев, а останалите ученици за успешното им представяне награди председателят на видинската секция на Съюза на математиците Камелия Иванова. 

В XVI-то по ред издание на Димитровденското математическо състезание знания премериха повече от 400 ученици от Видин, Кула, Белоградчик, Дунавци и София. По традиция и сега имаше представители от Сърбия и Румъния, като за седма година в престижната надпревара се включват и възрастни.

За четвърти път 10 от най-добре представилите се ученици получиха парични награди от кмета на Общината.

След награждаването за ученици, родители, преподаватели и гости, женската организация на ИНЪР УИЙЛ клуб предостави кетъринг, подготвен от възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев.“

Организатори на Димитровденското математическо състезание са Община Видин, Регионалното управление на образованието и видинската секция на Съюза на математиците в България.

Любителите на една от най-точните науки ще имат възможността да се изправят пред ново предизвикателство на 25 октомври (петък), когато в ППМГ „Екзарх Антим I“ ще се проведе есенният кръг на състезанието „Математика без граници.“