По традиция всяка година на 26-ти май в Областна администрация – Плевен се провежда церемония по връчване на отличието „Неофит Рилски“. Грамотата се връчва от Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Този петък в Заседателната зала на Областна администрация се състоя връчването на грамотите на осем педагозиот Плевен и областта, от които седем преподаватели и един директор на начално училище.

Отличията бяха връчени лично от областния управител на Плевен Иван Петков в присъствието на началника на РУО-Плевен Албена Тотева и представители на медиите.

За 2023-та година носители на наградата „Неофит Рилски“ са:

Румяна Стаменова, старши учител по немски език в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“, Калинка Бенова, старши учител по химия и опазване на околната среда в Математическа гимназия „Гео Милев“, Цветелин Горанов, директор на Начално училище (НУ)“Христо Ботев“ в Плевен, който получава за втори път отличието,

Лилия Стоянова, главен учител в начален етап – английски език в НУ „Патриарх Евтимий“, Анета Костова, главен учител в Детска градина (ДГ) „Снежанка“ – Плевен, Грета Христова, старши учител в ДГ „Щастливо детство“ – Плевен, Катя Данчева, старши учител в ДГ „Слънце“ – град Левски, и Милена Василева, старши учител в Основно училище „Д-р Петър Берон“ – Плевен.