Наемателка на общинско жилище във Варна е натрупала задължения за над 17 хил. лева. Тя не е плащала вода от 2004 г., като натрупаните сметки към ВиК нахвърлят 14 хил. лева. Другите дългове са за парно, за наеми и към етажната собственост.  За случая съобщи кметът на район „Младост” Христо Христов. Той е издал заповед за освобождаване на жилището, която е потвърдена от съда. 

Жените с висше образование във Варна раждат само по едно дете

Жената, която е самотна майка с 15-годишно дете, трябва да освободи жилището до 18 април. Засега тя отказва настаняване в социалния център „Анастасия Д-р Железкова“. 

„Нейното семейство е настанено още през 1983 г. в жилището, което е 4-стайно и се намира в блок 108 в „Младост”. Наемът е около 60-70 лева на месец. 5-6 пъти съм й правел отсрочки, за да плати задълженията си. Жената не работи и по думите на съседи вкарва наематели в апартамента. Някои семейства по 3-4 поколения живеят в социални жилища. За мен тези жилища са за хора, които трябва да си стъпят на краката”, коментира Христов.  

Бутат 50 незаконни постройки в „Максуда”

Кметът допълни, че още един наемател с над 4 хил. лева задължения ще трябва да освободи общински имот, а други 20 дължат суми до 1 000 лева. В район „Младост" има 346 социални жилища, а чакащите семейства са 886. 

Новините от Варна