50 незаконни постройки в циганското гето „Максуда” във Варна чакат да бъдат премахнати. В момента се чака да бъдат издадени актове за общинска собственост на терените, за да не паднат в съда заповедите за събарянето им, обясни кметът на район „Младост” Христо Христов. 

Незаконно изградени тераси спират сдружения на етажната собственост да кандидатстват по новата програма за саниране. Където е възможно се издават разрешения за търпимост, каза Христов. По думите му интересът към програмата е голям и досега 10 сдружения вече са подали документи.

Наемателка на общинско жилище във Варна 19 години не плаща вода

В квартал „Възраждане” предстои да започне благоустрояване на пространството, заключено между ул. "Поп Димитър", бул. "Цар Освободител" и бул. "Трети март".  Проектът предвижда изграждане на алеи, паркинги, спортни и детски площадки и кътове за отдих.

Продължава основният ремонт на ул. "Блян" в участъка от бул. "Трети март" до ул. "Поп Димитър", където се подменят пътната и тротоарната настилка. Предстои благоустрояване на междублоковото пространство в квартал „Трошево”, заключено между ул. "Фантазия", улицата северно от бл. 78, бул. "Хр. Смирненски", ул. "Хан Кубрат" и ул. "Добрин Василев". 

Ще бъдат ремонтирани още улиците "Райко Даскалов", "Доброволци", "Иван Боримечката", "Цар Светослав Тертер", "Поп Харитон", "Под игото", "Никола Корчев", "Самарско знаме", "Цар Гаврил Радомир" и бул. "Девня" в участъка от бул. "Атанас Москов" до бул. "Република". 

Чешмата с минерална вода до съборения дом "Младост" ще заработи в скоро време, каза още Христо Христов.