Първият учебен ден в Шумен стартира с 8 190 ученици, от които първокласниците са 735. Тържеството в едно от най-старите шуменски училища „Панайот Волов“ посрещна и много официални гости, сред които областният управител на Шумен проф. Христо Христов, зам.-кметът по образования Найден Косев, председателят на Общински съвет Шумен Ася Аспарухова и началника на РУО-Шумен Светлана Милева.

Училището посрещна три нови випуска ученици, два класа първокласници и още по два от пети и осми клас. В тържественото си слово проф. Христов пожела на добър час на учениците и техните родители, както и на преподавателите.

„Първият учебен ден е празник за всички нас, защото остава вечен символ на стремежа на българите към духовност, наука и просвещение“, заяви той.

„Всеки български гражданин изпитва гордост от българското училище и българското образование, ние сме единни, но сме постигнали това благодарение на упорития труд на нашите мили и скъпи педагози, служители в училищата на Шумен и на България!“, каза в словото си Найден Косев.