Общо 77 624,71 лева е събраната сума от Акция „Жълти стотинки“ за обществената болница във Велинград през 2023 година. Днес дарението официално ще бъде връчено на лечебното заведение. Неговото ръководство отчете и за какво ще бъдат използвани дарените пари.

Поръчани са вече по-голямата част от необходимото медицинско оборудване и обзавеждане за Родилно и Детско отделение на болницата. В това число са родилно легло, реанимационно легло за новородени, гинекологичен стол, електронож за извършване на секцио и операции, ролборд, хирургични инструменти, офис столове, лекарски стол, легла с матраци, посетителски пейки, спирометър, ЕКГ апарат, сух стерилизатор, инхалатори, апарати за кръвно налягане и други. До момента са закупени оборудване и ибзавеждане за 62 194,90 лева. Остават още 15 429,81 лева, отчетоха от болницата.

От лечебното заведение изказват специална благодарност за координаторката на Акция „Жълти стотинки“ за Велинград Ани Шулева, както и на всички фирми, които са предложили допълнителна отстъпка в името на благотворителността на кампанията.