Над 7000 лева събра традиционният Великденски базар , организиран от Движението на българските майки в Пазарджик всяка пролет. В това число са малко над 460 лева от кутия за дарения на щанда и 666 лева дарение от базар в местното Начално училище „Никола Фурнаджиев“. 

Благотворителната инициатива, проведена на 26 и 27 април, отново срещна подкрепата на 12 училища и детски градини, десетки доброволци и дарители. В двата дни на пъстра шатра пред Регионалния исторически музей се продаваха празнични сувенири и ръчно изработени изделия, предоставени за каузата от майстори от цяла България и извън пределите на страната.

От Движението на българските майки благодарят и на всички институции, фирми, майсторки, както и на все повечето училища и детски градини, прегърнали тяхната кауза. Деца и ученици не само са участвали в изработването на атрактивните сувенири, но са и помагали в дните, когато пъстрата шатра беше на разположение на жителите и гостите на Пазарджик. 

Средствата от базара ще бъдат изразходвани за актуалните програми на фондацията: „Спорт за здраве“ – посещение на плувен басейн, тренировки по футбол и художествена гимнастика за рехабилитация на деца от центрове за настаняване от семеен тип в Пазарджик, 2 пъти седмично; „Дари обяд“ – осигуряване на топъл обяд за деца в неравностойно положение, учащи в начални и основни училища в Община Пазарджик; „Приеми ме“ – всяко дете у Дома, не в ДОМ”, която е насочена в посока приемна грижа, и е в сътрудничество с работещия проект на Община Пазарджик „И аз имам семейство”.

Ежегодно се дарява част от събраната сума от базара на дете от област Пазарджик, което се нуждае от лечение.