Повече от 700 души изпратиха в последния му път Алексей Петров, който беше показно разстрелян преди седмица в София.

Близки и приятели се сбогуваха с Алексей Петров

Сред присъстващите на опелото бяха Златомир Иванов - Баретата, колегите на Петров от “Лев Инс”, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици, бизнесдамата Ваня Червенкова и дъщеря ѝ, политикът Александър Паунов от БСП, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, бизнесменът Пламен Бобоков, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков, олимпийската шампионка Ивет Горанова, бившият шеф на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев и бившият прокурор Роман Василев, отбелязва NOVA.

На поклонението не присъства нито един от водещите политици в страната.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния квартал "Драгалевци". Вътрешният министър Калин Стоянов коментира, че се разглеждат две основни версии – отмъщение или финансов дълг.

При стрелбата срещу Петров беше ранене и жена, която го е придружаваше на разходката във фаталния ден. Лекарите в „Пирогов” успяха да спасят живота ѝ. Нейната самоличност обаче все още се пази в тайна от разследващите.

Алексей Петров беше бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм и президент на българската и балканската федерации по карате.

Роден е на 23 април 1962 г. в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 г. в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990 г.

Алексей Петров е бил щатен служител в Държавна сигурност, управление VI, направление „Т“.

На 7 юли 2011 г. е издигната кандидатурата му за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. Кандидат за вицепрезидент първоначално се предполага, че ще е бившата съдийка Душана Здравкова, но впоследствие става доц. д-р на техническите науки Николай Георгиев – бивш военен аташе в посолството на България в Париж. Това е първата кандидатура за президентските избори.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм