За пръв път в Габрово, ще се събират капачки към националната кампания на "Капачки за Бъдеще" Vol.14 Може да предадете събраните от вас капачки, опаковани най-добре в дебели чували за смет или зебло, на 21 април от 10:00 до 15:00 ч. пред Спортна зала „Орловец“.

Събират се капачки с номера 2 и 5, които обозначават вида пластмаса. Такива са повечето капачки, които се използват за напитки и храни. Организаторите обръщат внимание, да не се носят такива, които са с метална част, защото те НЕ се събират, а попадането на подобни в общия обем събрани капачки отнема много време и труд , за да бъдат отделени от останалите.

В хода на кампанията организаторите от "Спасителен Клуб за Бъдеще Стара Загора", съвместно с "Капачки за Габрово"  решават да приемат и КЕНЧЕТА. 

Кампанията "Капачки за Габрово", достигна своята цел, с обещанието към МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово и предава щафетата на "Капачки за Бъдеще"


като обещава ежегодно да се включва в двете национални кампании на Капачки за Бъдеще - през пролетта и през есента.

Дори и да нямате събрани капачки, може да подкрепите кампанията като си изберете и нещо от мини базара, средствата от който също ще бъдат за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделенения.