Голямо количество контрабандни части за боеприпаси са открити в багажа на пътник на варненското летище. Контрабандната стока е била в чекиран багаж на ирански гражданин, съобщиха от Агенция "Митници".

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На летище Варна той е преминал през „зелен коридор“ без да декларира нищо.

След съвместни действия със служба „Сигурност“ на летището и служители на „Гранична полиция“, митническите инспектори извършили щателна проверка на чекирания багаж на пътника. В хода на митническата проверка са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника.

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество недекларираните части за боеприпаси са иззети. Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците.