Мъж на 31 години е принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му във врачанско село.

Твърди се, че мъжът е употребявал сила и заплахи спрямо малолетното дете. Многократно то е било затваряно само в кокошарника без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно, понякога само със сух хляб.

Извършен е оглед на местопроизшествието - частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели.

Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Веселин Тодоров. Той посочи, че сигналът за това е подаден преди седмица. Състоянието на детето е добро, обясни прокурора.

От прокуратурата съобщиха, че задържаният няма криминални прояви в миналото и че в семейството има и друго дете.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъплението, за което е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години, каза Веселин Тодоров.

По думите му пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции. Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние, допълни той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм